Výzva riaditeľa Centra voľného času, Kuzmányho 105 v Žiline

19.04.2013 Žilina

Žilina 19. 4. 2013 – Ako riaditeľ centra voľného času, ktoré vznikne od 1. augusta 2013, reagujem touto cestou na viaceré články a vyhlásenia v rôznych médiách ohľadom procesu zlúčenia dvoch mestských centier voľného času v Žiline. Mám záujem na tom, aby naďalej pokračovalo čo najviac záujmových krúžkov Centra voľného času, Horný Val 24 (známeho ako Žirafa). Keďže sa legislatíva v súvislosti s financovaním centier voľného času v súčasnosti zmenila, môže nastať určitý pokles krúžkov, najmä tých, ktoré sú mimo Žiliny. Táto skutočnosť sa dotýka obidvoch centier voľného času bez ohľadu na to, či by ostali fungovať každé samostatne alebo spoločne v jednom zariadení.

Na stretnutí pracovníkov žilinských centier voľného času s vedením mesta vo štvrtok 4. apríla som oslovil všetkých interných zamestnancov Centra voľného času, Horný Val 24, aby sa so mnou skontaktovali, pokiaľ majú záujem naďalej pracovať v zlúčenom centre voľného času a vykonávať svoju činnosť pre deti. Žiaľ, zatiaľ takýto záujem nikto zo zamestnancov Centra voľného času, Horný Val 24 neprejavil.

Ako dlhoročnému pracovníkovi centra voľného času mi je jasné, že pokiaľ majú záujmové krúžky existovať tak, ako doteraz, mali by s nimi pracovať tí pracovníci, ktorí ich vytvorili alebo organizovali. Ak je naozaj pravda, že pracovníkom Centra voľného času, Horný Val 24 ide len a len o záujem a prospech ich členov v jednotlivých krúžkoch, majú ďalšiu možnosť to dokázať. Touto cestou opäť vyzývam pracovníkov Centra voľného času, Horný Val 24, aby sa so mnou skontaktovali, pokiaľ chcú pracovať so svojimi členmi v svojich krúžkoch v spojenom Centre voľného času, Kuzmányho 105.

Kontaktovať ma môžete telefonicky (56 21 178, 56 23 343, 50 04 117), prípadne e-mailom: pipisak1@gmail.com.

Mgr. Peter Pipišák
riaditeľ CVČ Kuzmányho 105
 

Vyberte región